Çatı Aktarmada Neler Yapılır?

Çatıda ki mevcut olan kiremit ve omuz mahyaları komple sökülür. İçlerinde kırık, çatlak ve yıpranmış olanları yenileri ile değiştirildikten sonra  çatı üzerinde balyalar halinde istiflenir.

Sökülen kiremitlerden sonra ortaya çıkan kiremit altı tahtalarının eksik olanları tamamlanır, çürümeye yüz tutmuş ve kırılmış olanları yenileriyle değiştirilir. Eksik çivili olanlar yeniden çivilenir.Çatı yüzeyi her türlü toz, kir ve atıklardan süpürülerek temizlenir.

Yağmur sularının tahliyesinde kullanılan dereler ve iniş boruları pvc malzemeden oluşuyor ise bunlar sökülüp yerlerine köşeli olan kaliteli ve markalı  pvc yağmur dereleri  montajlanır  İniş tahliye boruları ise duruma göre 70’lik  veya  100’lük  pvc  borular ile değiştirilir.

Yağmur sularının tahliyesinde kullanılan dereler gizli dere diye tabir edilen betonarme derelerden  oluşuyor ise bunlar 9.cu maddede ki alüminyum folyolu membran ile  her türlü su sızıntılarına karşı izolasyon yapılır.Temizlenen çatı yüzeyine alt kısmı zift kaplı muşambalı, üstü ise ( jütlü ) sentetik çuval örgü deseni ile kaplı çuvallı kiremit altı  muşambası diye tabir ettiğimiz  1 metre eninde 20 metre uzunluğunda olan kiremit altı muşambasını oluk hizalarına paralel şekilde hizalayıp ve birbiri üzerine onar santimetre binecek şekilde ayarladıktan sonra çiviler ile çayı yüzeyine  çakılır. Bu muşambanın özelliği olası kiremit kırılmalarında, suyun ahşap döşemeye ve tavan arasına sızmasını önlemektir..

Kiremit altı muşambası serilen çatı yüzeyine daha önceden balyalar halinde istiflediğimiz kiremitler yeniden döşenir. Bu işlem sırasında gizli yağmur dereleri veya  pvc  yağmur  dereleri  hizasındaki ilk sıra kiremitler ile gerekli görülen bölümlerdeki kiremitler kaymaları önlemek amacıyla ince inşaat teli ile bağlanıp çivilenir.
Çatının semer bölümlerinde bulunan omuz mahyaları harçlanırken, hazırlanan harcın içerisine kırmızı renkli toz boya karıştırılarak çatıdaki kiremitlere uygun görüntü bütünlüğü sağlanır.

Çatıda mevcut olan bacaların kenarları, çatıya çıkış kapağının kenarları ve üzeri, varsa asansör kulesinin ve merdiven boşluğunun duvar diplerinin kenarları  ile yıpranmış olan üst beton yüzeyleri,  su yalıtım membranı diye tabir ettiğimiz alüminyum folyolu izolasyon malzemelesi ile her türlü su sızıntılarına karşı izolasyon yapılır. Bu ürünler   yırtılma yapmayan, esneyebilen ve üzerinde bulunan alüminyum folyo sayesinde her türlü iklim farklılıklarına uzun süre etkilenmeden dayanabilen su yalıtım malzemesidir.
Mevcut durumdaki bacalar, asansör kulesi ve merdiven boşluğunun dış duvarları çatıya ve binaya uyumlu bir renk ile boyanır.
Çalışma alanlarımızdan oluşan her türlü moloz atığı çuvallanarak aşağıya indirilir  ve nakliyesi tarafımızdan yapılır.